hardware

Limba romana / english

Am observat ca bordul, mai exact ceasurile din bord erau destul de murdare. Geamul despartitor parea aburit si/sau murdar.
Asa ca mai departe veti vedea pasii necesari pentru demontare si curatire! Pentru poze mai mari, clic dreapta, deschide imagine in nou tab

I noticed the dashboard indicators were foggy/cloudy/blurry. So I had to remove and clean them. Follows a DIY. For larger photos, right click them, open image in new tab

 Prius gen 3 blurred dashboard indicators

Am testat pentru voi un GPS proiectat special pentru camioane, si anume Navo 7007HD Truck LiveTraffic TMC.

De la inceput va spun ca functioneaza foarte bine si pe un autoturism, recomandat in special persoanelor care nu mai au vederea 20/20, si apreciaza ecranul generos de 7 inch.
P1080560 2

Am testat saptamana trecuta GPS auto Navo 7011HD BT-AVIN. 

Un gps rapid, aparent nu deosebit de celelalte.......pana faci click pe ecran si constati ca nu mai merge sa apesi ca la celelalte GPS-uri cu ecran rezistiv.  Asta pentru ca are ecran capacitiv. Da, asa cum sunt toate telefoanele mobile.
Nu am mai intanlnit pana acum si mi-a luat ceva timp sa ma obisnuiesc. Dezavantajul este ca nu mai poti folosi creioane, pixuri si alte obiecte similare. Iti trebuie un deget sau un creion special (conductiv)

 P2140674

Putine persoane cunosc functia TMC, dar acei care au folosit-o cel putin odata i-au aflat valoarea si vor cauta mereu GPS-uri auto cu TMC

TMC, sau Traffic Message Channel este o tehnologie prin care se receptioneaza folosind undele radio informatii despre starea drumurilor. In special blocaje, accidente ce pot aparea pe drum sunt transmise digital prin radio folosindu-se posturile radio FM, iar aparatele care au aceasta functie vor receptiona si folosi aceste informatii pentru planificarea sau modificarea in timp real a rutelor.

Cel mai bun exemplu este evitarea blocajelor pe autostrada:  cand aparatul primeste informatia despre blocaj in fata va apare pe ecran o notificare si va propune o modificare a traseului astfel incat sa evitati blocajele.  Ori va muta pe alta autostrada, ori pe un drum national care sa ocoloeasca blocajul  (pe urma revine pe autostrada)

Am facut un test de viteza intre cele 2 navigatii GPS Navo 7010HD si Navo 7004HD pentru a vedea diferenta intre cele 2 procesoare: Mstar MSB 2531 810 Mhz vs Sirf Atlas VI 800Mhz

Pagina 1 din 6